.matcha-green-tea-ice-cream

 

Slasten  zelen sladoled omamnega okusa…

Potrebujemo:

  • 5  vrečk  čaja MatchaTea  (5x2g = 10 g)
  • 2/3  skodelice sladkorja ali sladila (Na voljo tukaj)
  • 3/4 skodelice sladke smetane
    3/4  skodelice mleka

V manjši skledici zmešamo zeleni čaj v prahu z dvema žličkama sladkorja. V drugi skledi z električnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake in preostali sladkor.

Segrejemo mleko, tik preden zavre ga odstavimo. Odvzamemo nekaj žlic mleka in ga vlijemo v mešanico sladkorja in zelenega čaja ter dobro premešamo, da dobimo gladko pasto. To zamešamo v preostalo mleko in dodamo spenjene rumenjake.

Kozico z zmesjo pristavimo na štedilnik in na šibkem ognju počasi kuhamo. Še bolje, da kuhamo na vodni kopeli. Mešanica NE SME zavreti. Ko se na kuhalnici nabere gosta pena, zmes odstavimo in jo ohladimo.

V skledi delno stepemo smetano in jo vmešamo v ohlajeno zmes. Ter dodamo nekaj  kapljic vaniljevega ekstrakta.  Pripravljeno zmes vlijemo v posodo za sladoled, ali v posodo s pokrovom. Za eno do dve uri shranimo v zamrzovalniku.  Ko se začnejo delati kristali, posodo vzamemo iz zamrzovalnika in sladoled z žlico dobro premešamo. Nato posodo zapremo in znova shranimo v zamrzovalnik. Postopek še nekajkrat ponovimo, da sladoled obdrži kremasto teksturo.