2348796-matcha-oreos

 

Sestavine:

Testo:

  • 2 skodelici mehke moke,
  • 1 skodelica kakava v prahu + malo za posip,
  • 3/4 žličke soli,
  • 1 + 1/4 skodelice zmehčanega masla,
  • 3/4 skodelice rjavega sladkorja,
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta,
  • 1/2 žličke mandljevega ekstrakta

Krema:

  • 3/4 skodelice zmehčanega masla,
  • 1 in 3/4 skodelice sladkorja v prahu,
  • 6 g MatchaTea,
  • 3/4 žličke vaniljevega ekstrakta,
  • ščepec soli

Postopek: Pečico segrejemo na 160 °C. Zmešamo moko, kakav in sol. Z mešalnikom spenimo maslo, rjavi sladkor in oba ekstrakta. V to mešanico postopno stresite suho zmes in mešamo, da se sestavine dobro povežejo in dobimo drobljivo testo. Postavimo na desko, posipamo s kakavom in ročno pregnetemo ter zvaljajmo. Delajmo čim hitreje, da se testo preveč ne zmehča. Če je premehko, ga za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se strdi. Iz testa z modelčkom izrežemo kroge premera cca. 5 cm in jih polagamo na pekač, obložen s peki papirjem.
Piškotke pečemo v pečici cca. 20 minut. Medtem pripravimo kremo – zmešamo vse sestavine v gladko maso in jo nadevamo v vrečko za dresiranje (ali v navadno polivinilasto vrečko, ki smo ji odrezali en vogal). Ko se piškoti ohladijo, nanje nabrizgamo kremo in jo pokrijemo z drugim piškotom. Piškote postavimo v hladilnik za nekaj minut,  da se krema ohladi in strdi.

Pa dober tek 🙂