Matcha-jagodna torta z matcha kremoBiskvit:
5 jajc
5 žlic No sugar sugar eritritol+ stevia (na voljo tukaj)
200g mletih mandljev
ščep soli

Krema:

4 vrečke čaja Matchatea (4x2g) (na voljo tukaj)

500 g mascarpone
2 zvrhani žlici milerama
200 g polnomastne  skute
par kapljic vaniljevega ekstrakta
limonina lupinica
sok pol limone
2 zvrhani žlici No sugar sugar eritritol+ stevia (na voljo tukaj)

1kg  jagod
1-2 žlici sladila
sok pol limone
Jajca ločimo na beljake in rumenjake in vsake posebej stepemo s polovico sladila. V rumenjake vmešamo mandlje in nato še stepene beljake. Pečemo cca 25 min na 180 stopinj (ventilacija), ohladimo in preložimo na krožnik ter obdamo s tortnim obodom. Testo lahko namočimo z blago mešanico limoninega soka, ruma in vode.

Krema:

Matcho zmešamo z malo količino vode, da dobimo lepo tekočo pasto.
Mascarpone, skuto, mileram in sladilo zmešamo z mešalnikom, dodamo limonin sok in lupinico, zmešamo in dodamo  matcho ter dobro premešamo.

Jagode za obod narežemo na enako višino in jih prerežemo na polovico ter z njimi obložimo testo v obodu tako, da prerezana stran gleda navzven.  Odrezke in preostalo polovico jagod narežemo na manjše koščke, zmešamo z žlico sladila in pokapljamo z limoninim sokom in naložimo na ohlajeno testo, čez nadevamo matcha kremo in damo v hladilnik vsaj za dve uri, da se okusi prepojijo. Preden razrežemo, okrasimo 🙂

Uporabila sem silikonski model za torto premera cca 26 cm.